My Weblog: umraniye elektrikci uskuadar elektrikci usta elektrikci sisli elektrikci

Új log, 2009-07-17

kb090717

Képre kattintva a térképre visz

És nem csak új log, hanem egy új logrendszer is. A régi annyira nem jött be, bár a letisztultsága az tény, hogy jó volt, de sajna sok volt rajta a hiányosság. Kicsit körbejártam a netet, mit hol lenne érdemes, és találtam is két oldalt.

Az egyik a gpsed.com. Előnye, hogy nincs méret-korlát, mint a többi helyen. Bármekkora GPX file-t fel lehet tölteni, készít hozzá statisztikát, képeket, fotókat is hozzá lehet rendelni az útvonalhoz (melyeket sajna vagy picassa, vagy a yahoo képmegosztójáról linkelhetünk, feltölteni nem ad lehetőséget). A képek adataiból kiolvasva elhelyezi a megfelelő helyen a képeket. Megosztható az útvonal sok helyen is.

Hátránya, hogy nem tudja lejátszani az útvonalakat.

A másik hely pedig a mapmytracks.com. Ennek a legnagyobb előnye, hogy normálisan le lehet játszani az útvonalat, beállítva a sebességet. Akár 1x sebességel is végigmehetünk az útvonalainkon ha akarjuk, bár az kicsit morbid lenne egy 12 órás utazás során. De lehet gyorsítani, lassítani, tekerni is. A statisztika rendszere is kiváló, pontosan kiírja, hol menünk a leggyorsabban, átlagos sebesség, vagy az aktuális sebességet is kiírja. Saját “autót” is feltöltetlenünk mint avatar, valamint az autó követése is beállítható (scroll, követő, vagy nincs). Hátránya kicsit az oldal lassúsága (flash alapon az egész gyengébb gépeken nem igazán élvezhető, lehetne egy alternatív HTML gomb), valamint hogy szintén jelen van a fájlkorlát, bár azt nem sikerült belőni mégis mekkora. De kettéosztva a logfájlt is feltölthető, és pontos képet kapunk utazásainkról. Jah, és képeket se lehet feltölteni.

Így perpill mindkettőt fogom használni beillesztve az oldalra linkelve, mivel elég sok a fagyás :S Kár érte, hogy így sem működik.

GPSeed

MapmyTrack

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!